צ'ילי קון קרנה מהיר עם לחם תירס
תבשיל צ'ילי קון קרנה אמיתי לוקח שעות להכין ולא תמיד יש לנו זמן וכוח להתעסק בבישולים ארוכים. הגרסה המהירה הזו של התבשיל תיקח לכם 20 דקות הכנה (ועוד 30 דקות בישול) שבסופם תקבלו תבשיל חם ומנחם לשבתות גשומות.
התוספת המושלמת שלנו לצ'ילי היא לחם תירס חמים ומעט מתקתק, מאפה אמריקאי נפוץ וטעים שהילדים יאהבו. את לחם התירס אפשר לאכול גם כארוחת בוקר/ארבע.
מרכיבים:
מרכיבים לצ'ילי קון קרנה (3-4 מנות):
2 כפות שמן זית
2 בצלים קצוצים
חצי פלפל צ'ילי חריף ללא גרעינים (או 2 קוביות צ'ילי טחון קפוא)
2 שיני שום קצוצות
חצי קילו בשר בקר טחון
קופסה קטנה של רסק עגבניות
1 כפית מלח
1/3 כפית פלפל שחור
1/3 כפית כמון
1 כפית פפריקה מתוקה
קופסת שעועית לבנה משומרת המיץ עגבניות
קופסת שעועית חומה משומרת
מרכיבים ללחם תירס (12 תבניות מאפינס או 2 תבניות מאורכות):
1.5 כוסות קמח תירס (לממליגה/פולנטה)
1.5 כוסות קמח רגיל
0.5 כוס סוכר
שקית אבקת אפיה
1 כפית מלח
1.5 כוס חלב סויה
2 ביצים
0.5 כוס שמן
מה עושים?
להכנת הצ'ילי קון קרנה:
מזהיבים בשמן הזית את הבצלים הקצוצים. לאחר ההזהבה, מוסיפים את הפלפל החריף ואת השום. מטגנים 2 דקות.
מוסיפים את הבשר ומפוררים אותו תוך כדי הטיגון.
מטגנים את הבשר עד שהוא מאבד את הצבע הורדרד ונהיה כולו בגוון אפור. זו האינדיקציה שלנו לכך שהבשר מבושל.
מוסיפים את רסק העגבניות והתבלינים ומערבבים. מוסיפים את שתי קופסאות השימורים של השעועיות כולל הנוזלים, מערבבים שוב ומביאים לרתיחה.
מנמיכים את האש, מכסים וממשיכים לבשל כחצי שעה. מערבבים מידי פעם בשביל שתחתית התבשיל לא תשרף.
הטיפ שלנו- לפירור הבשר במחבת, נוח להשתמש במזלג עץ גדול (בטח קיבלתם אותו פעם מתנה ביחד עם כף עץ ולא ידעתם מה לעשות איתו).
להכנת הלחם תירס:
מחממים תנור ל-180 מעלות.
בקערה מערבבים את החומרים היבשים: קמח תירס, קמח רגיל, סוכר, אבקת אפיה ומלח.
מוסיפים את החומרים הרטובים ומערבבים הכל ביחד.
שופכים את התערובת לתבניות ומכניסים למרכז התנור.
בתבניות מאפינס הלחם יאפה תוך 20 דקות בערך ובתבנית מאורכת תוך 40 דקות בערך. בודקים שהמאפה מוכן ע"י החדרת קיסם במרכז- אם הקיסם יוצא יבש, המאפה מוכן.
הטיפ שלנו- לארוחה לא בשרית, החליפו את חלב הסויה בחלב רגיל.
בתאבון!