נשיקות קטנות של אהבה
לא משנה כמה פעמים ניסיתם להכין בעבר נשיקות ולא הצלחתם- עם המתכון הזה לא תוכלו להכשל. ואחרי שיהיו לכם נשיקות, תוכלו לארוז אותן בסרט ולתת כמתנה למישהו אהוב, או סתם לנשנש ביחד. יש איתן רק בעיה אחת- כל רגע פותחים את הצנצנת בשביל לקחת עוד אחת קטנטנה ודי...
נשיקות מרנג הם בין המתוקים הכי קלים להכנה ועדיין, הן נחשבות הסיוט של אנשים שניסו להכינן ולא הצליחו. לפעמים הסוכר לא נמס כמו שצריך ולפעמים טמפרטורת התנור הייתה גבוהה מידי. לא משנה מה הסיבות שגרמו לא להצליח בפעמים הקודמות, עם המתכון הזה כולם יצליחו.
ולמה? כי הפעם נכין נשיקות ממרנג שוויצרי. לא להבהל, זה לא מסובך, זה רק אומר שאת הסוכר נמיס עם החלבונים על אדים, בטכניקה פשוטה שנקראת "באן מארי". הקצף שיתקבל יהיה מאוד נוח לעבודה ונוכל לערבב אותו עם כף בלי לפחד שהוא "יישבר" ויהרס כמו שעלול לקרות לקצף ביצים רגיל.
מה צריך שיהיה בבית?
5 חלבונים (החלק הלבן של הביצה)
2 כוסות סוכר, פחות 2 כפות.
כפית תמצית וניל
צבעי מאכל- אם רוצים נשיקות צבעוניות
מה עושים?
מחממים תנור ל-80 מעלות צלזיוס.
לוקחים סיר קטן וממלאים בו 2-3 ס"מ של מים. מביאים לרתיחה. במקביל מערבבים את החלבונים עם הסוכר בקערה. כשהמים בסיר רותחים, מניחים את הקערה מעל הסיר (להשגיח שהקערה לא תיגע במים הרותחים). מערבבים מספר דקות עד שהסוכר נמס לחלוטין בתוך החלבונים והתערובת חמימה למגע (תתקעו אצבע בפנים. בלי להתבייש).
שופכים את התערובת לתוך מיקסר, מוסיפים את תמצית הוניל ומערבלים במהירות גבוהה. בזמן העירבול נראה שנוצר קצף ונמשיך להקציף עד שהקצף יצטנן כמעט לטמפרטורת החדר (כ-10 דקות).
זהו, עכשיו נותר רק להכניס את הקצף לשקית זילוף ולזלף נשיקות קטנטנות, בקוטר של 2 ס"מ, על תבנית מרופדת בנייר אפיה.
אם רוצים להכין נשיקות בגוונים שונים כמו שאנחנו הכנו, מחלקים את הקצף לכמה קערות. משאירים קערה אחת עם קצף לבן ולשאר הקערות מוסיפים מעט צבע מאכל, בכל קערה כמות קצת יותר גדולה מהקערה הקודמת.
אופים את הנשיקות במשך שעתיים וחצי.
מצננים לחלוטין ושומרים בצנצנת סגורה היטב.