5 טעויות השינה הנפוצות ביותר עם תינוקות בשנה הראשונה

איך אתם מרדימים את התינוק שלכם? האם כבר יש לו הרגלים כל שהם? יש כמה טעויות די נפוצות שעושים הורים עם התינוקות שלהם בשנה הראשונה שכדאי לכם לקרוא. ייתכן וממתינות לכם כמה שעות שינה טובות בעקבות המאמר הבא

5 טעויות השינה הנפוצות ביותר עם תינוקות בשנה הראשונה
המון טעויות יש סביב הרגלי השינה של תינוקות בשנה הראשונה. יש כל כך הרבה דעות, יש כל כך הרבה גישות, כל כך הרבה אנשים שאוהבים לייעץ להורים. ולפעמים, זה פשוט מתוך ייאוש. אתם מנסים הכל, חלק עובד, חלק לא. 
אבל מה באמת נכון? ומהן טעויות השינה הנפוצות ביותר בקרב הורים לתינוקות בשנה הראשונה? 
בשבע השנים שאני עובדת כיועצת שינה וכמדריכת הורים, ליקטתי את הטעויות הנפוצות שפגשתי. והנה הן כאן לפניכם.
 
1. ההורים בטוחים שתינוק בן שלושה חודשים צריך להירדם לבד במיטה שלו
האמת היא ש:
תינוק עד גיל 3-4 חודשים לא צריך להירדם לבד.
התינוק זה עתה יצא מהרחם לאוויר העולם ומחפש את דרכו בעולם. זו תקופת הסתגלות לכל דבר ("הטרימסטר הרביעי"). הוא זקוק להמון חום וביטחון ולכן הכי טבעי לו להירדם על הידיים, במינשא, עם תנועה, בכל מצב שבו יחוש שהוא עטוף ומוגן. די דומה לתנאים שהיו לו ברחם, שם היה עטוף, מעורסל, מוגן ובתנועה רוב הזמן.
 
הרגלים עדיין לא נבנים בשלב זה. זהו צורך אמיתי, הישרדותי אצל תינוק קטנטן ולכן חשוב לתת לו את החום ואת הביטחון שהוא צריך, ולהיעזר באמצעים כמו עיטוף התינוק ומינשא שיעזרו לכם לשחרר את הידיים מדי פעם. יחד עם זאת חשוב לי לציין שתינוק צריך להרגיש כמה שיותר את חום הגוף ואת פעימות הלב של אמא ולכן לא מספיק להשכיב אותו עטוף במיטה אלא לשאת אותו במהלך היום גם על הידיים ובמינשא, קרוב לגוף שלך.
 
 
2. ההורים בטוחים שתינוק בן שלושה חודשים צריך לישון לילה שלם
האמת היא ש:
תינוק בחודשים הראשונים ממש לא צריך לישון לילה שלם. תינוקות בחודשים הראשונים צריכים לפעמים לאכול בלילה. תינוק בן חודשיים-שלושה גם יכול להתעורר כל שעתיים-שעתיים וחצי להנקה או לבקבוק.
זה טבעי וזה צורך חשוב בגיל הזה. לכן אל תמנעו אוכל מתינוק קטנטן ואל תשוו אותו לתינוק של השכנה שמגיל חודש ישן לילה שלם. כל תינוק הוא שונה ולכל תינוק יש את הצרכים שלו.
 

 

 

3. מתמקדים בהתעוררויות באמצע הלילה במקום בדרך ההירדמות בתחילת הלילה
האמת היא ש:
אם תתמקדו בדרך שבה התינוק נרדם בתחילת הלילה, הוא יתעורר פחות בלילה.
החל מגיל 3 חודשים בערך, כשתינוק נרדם עם "תנאים" מסוימים שעוזרים לו להירדם, הוא יזדקק להם גם במהלך הלילה כשיתעורר. 
כל התינוקות מתעוררים בלילה (גם אנחנו, אגב). במעברים משינה עמוקה לשינה קלה יש התעוררויות חלקיות. תינוק שידע להירדם באופן עצמאי במיטה שלו (ללא נוכחות ההורים בחדר) ידע גם לחזור לישון בכוחות עצמו במהלך הלילה ובמעברים אלה, מבלי להתעורר לגמרי.
לעומת זאת, תינוק שיודע להירדם רק על הידיים יזדקק לידיים גם בכל פעם שיעבור משינה עמוקה לשינה קלה (בערך כל שעה וחצי-שעתיים בלילה, ואחרי כ45 דקות בשינה ביום), ולכן הדרך הנכונה לעזור לתינוק לישון ברצף בלילה היא לא למנוע ממנו אוכל בלילה או כל דבר אחר, אלא ללמד אותו להירדם באופן עצמאי בתחילת הלילה ובתחילת השינה ביום.
 
 
4. משכיבים את התינוק מאוחר כדי שיישן טוב יותר בלילה
לא מעט הורים מונעים מהתינוק את שנת אחר הצהרים או מקצרים את שנת הצהרים או לא נותנים לו לישון צהרים בכלל, כדי שיישן טוב יותר בלילה.
האמת היא ש:
עד גיל שנתיים וחצי-שלוש בממוצע- ככל שתינוק עייף יותר – יהיה לו קשה יותר להירדם בלילה ולישון ברצף. כשתינוק מגיע למצב של עייפות יתר, הגוף נכנס למצב של לחץ ובמצבי לחץ הגוף מפריש אדרנלין.
התינוק ייכנס למצב של חוסר שקט ויתעורר (למרות שדקה קודם היה ממש ממש עייף) ואז יקח לו המון זמן להירדם, הוא יהיה חסר שקט, וגם השינה שלו בלילה תהיה פחות עמוקה בשל נוכחות האדרנלין, מה שאומר שינה פחות רציפה ויותר התעוררויות.
 
 
5. נותנים לתינוק לשתות מים במקום אוכל בלילה כדי שיישן רצוף
האמת היא ש:
מים הופכים להרגל בדיוק כמו אוכל בלילה. תינוק שיודע להירדם עם מים או רגיל לשתות המון מים בלילה, יתעורר יותר בלילה כי גם הגוף שלו מתרגל לשתות כמויות של מים (ואז הוא צמא תמידי בלילה) וגם מהסיבה שזו הדרך שלו להירדם או לחזור לישון. לא בהכרח כי הוא באמת צמא. תינוק שיתרגל להירדם בלי מים בתחילת הלילה גם פחות יזדקק להם במהלך הלילה (אלא אם כן הוא חולה או מצונן או מדובר על יום חם ויבש במיוחד).
 
הכר את המומחה:  איילת רוזן ישראלי, אמא של אלון ואמיר, יועצת שינה ומדריכת הורים. בעלת תואר בפסיכולוגיה, יועצת שינה ומדריכת הורים מוסמכת. בעלת הסמכה וניסיון רב בעבודה עם הורים לתינוקות מהלידה ועד גיל חמש.

פיתחה את גישת ההקשבה שבבסיסה זיהוי הצרכים של התינוק ומענה מוקדם ומיידי לצרכים אלה, בשינה ובהורות בכלל.
 


 Made with ❤ by PEOPLE
נגישות
הגדלת טקסט
הקטנת טקסט
ניגודיות גבוהה
ניגודיות הפוכה
פונט קריא
ניווט מקלדת
כיבוי ואיפוס מערכת
מערכת נגישות MAGMA