שינויים בהנקה של התינוק הגדל

הרבה אמהות מרגישות שבגיל 3-4 חודשים קורים הרבה שינויים בדפוס ההנקה של התינוק ומפרשות את השינויים כבעיות בהנקה. אז כדי לחסוך את השאלות והדאגות החלטתי לכתוב את המאמר שלפניכן. מומלץ מאוד לקרוא את המידע גם אם התינוק שלך טרם הגיע לגיל 3 חודשים כדי לדעת למה לצפות בהמשך.
שינויים בהנקה של התינוק הגדל

האם משבר גיל 4 חודשים רלוונטי גם להנקה?

התנהגות התינוק במהלך ההנקה משתנה עם הגדילה וההתפתחות של התינוק.
לכן דפוסי הנקה מסוימים שאפיינו את החודשים הראשונים משתנים בגיל 3-4 חודשים ומה שהתרגלת אליו בהתחלה כבר לא עובד יותר.
כבר סביב גיל חודשיים תינוקות מבלים פחות זמן ביממה בהנקה מאשר בשבועות הראשונים.
אורך ההנקות מתקצר מכ- 40 דקות ל 15-20 דקות ובגיל 3-4 חודשים לרוב ההנקות מתקצרות עוד יותר.
כמובן שהכוונה היא למגמה כללית וגם בגיל 3-4 חודשים יש ימים שבהם התחושה היא שהתינוק "כל היום על השד" כתוצאה מסיבות שונות.
 

הסיבה לשינויים בהנקה

הסיבה לשינויים בדפוסי ההנקה היא שהתינוק הגדל מתחיל להתעניין בהרבה דברים נוסף לאוכל.
בשבועות הראשונים שלאחר הלידה תינוקות מבלים זמן רב מהיממה בשינה ואכילה.
עם הגדילה וההתפתחות הם מתחילים לחקור את העולם, לגלות עניין בסביבה ובמשחקים ומתחילים לתפוס את עצמם כישות, הנפרדת מהאמא.
כתוצאה מכך האוכל יורד למקום נמוך יותר בסדר העדיפויות. אם את אמא לתינוק בגיל 3-4 חודשים, את וודאי מכירה את התופעה שכאשר בזמן ההנקה התינוק שומע קול חזק או שמישהו נכנס לחדר או עוברת מכונית וכו' התינוק מתנתק ודעתו מוסחת.

בקיצור מספיק שקרה איזשהו שינוי בסביבה - הלכה ההנקה - כאן חשוב להדגיש שאם התינוק מתנתק אין זה אומר שהוא לא רעב יותר!
זה אומר שיש משהו שיותר מעניין אותו כרגע והוא לא מסוגל לאכול ולחקור בו זמנית.
 
כתוצאה מהתופעה הזאת אמהות מודאגות שהתינוק לא אוכל מספיק ובנוסף לכך תינוקות רבים סביב גיל 4 חודשים מתחילים להתעורר יותר פעמים בלילה.
אחת הסיבות להתעוררויות היא השינויים שקורים בהנקה.
למעשה בהנקות לילה כשהתינוק חצי ישן ואין הסחות
דעת הוא משלים את נפח החלב שלא הספיק בלאכול במהלך היום כי היה עסוק בדברים אחרים.
 

 

 

איך לגרום לתינוק לא לאכול בלילה

אז איך אפשר להשפיע על כך שהתינוק יאכל יותר ביום?
 
  1. להפחית גירויים בזמן ההנקה במידת האפשר. מומלץ להניק לפחות בחלק מההנקות בחדר חשוך עם מינימום הסחות דעת. לרוב בהנקות בחדר חשוך התינוק יינק נפח חלב גדול יותר. אם את יודעת להניק במנשא אז במהלך הטיולים בחוץ כדאי להניק במנשא כדי להפחית גירויים.

  2. גם אם לא מסתדר להניק הרבה פעמים ביום בחדר חשוך, כדאי לשאוף שיהיו כמה שפחות התרחשויות או קולות שעלולים להסיח את דעתו של התינוק בזמן ההנקה - להימנע מלדבר בטלפון או לדבר עם אנשים אחרים בחדר, לכבות את הטלויזיה וכו'.

  3. להציע יותר הנקות במהלך היום ולקבל את זה שהנקה אחת יכולה להיות מורכבת מכמה הנקות קצרות רצופות. למשל אם התינוק התחבר, ינק 3 דקות ואחר כך ראה משהו מעניין והתנתק ולא מעוניין להמשיך לינוק- לא לנסות בכוח להחזיר אותו לשד באותו הרגע, אלא להניח לו לחקור את מה שמעניין אותו ואחרי הפסקה של כמה דקות להציע לינוק שוב. אין זה אומר שלאורך כל היממה צריך להיות רצף אין סופי של נשנושים, אבל כן חשוב לזכור שמדובר בשלב התפתחותי, וההנקה לא חייבת להיות רצף אחד אלא אפשר להתייחס לכמה הנקות קצרות וצפופות עם הפסקות כסשן הנקה אחד. בקיצור זה לא הזמן לנסות לרווח בין ההנקות ולשאוף לסדר יום קבוע. עוד אופציה להגדיל את מספר ההנקות היא להציע לתינוק לינוק מיד עם ההתעוררות משינה ופעם נוספת לפני התנומה הבאה. כך בזמן ההערות מספיקים 2 ארוחות. הגדלת מספר הארוחות ביום מאוד חשובה כי היא גם תבטיח המשך עלייה תקינה במשקל (תינוק עד גיל 4 חודשים אמור לעלות בין 150-250 גר' בשבוע ובין גיל 4-6 חודשים הוא אמור לעלות 90-130 גר' בשבוע), גם תבטיח שאת תמשיכי לייצר שפע חלב (הרי חלב נוצר ע"פ ביקוש ואם התינוק ינק נפח קטן יותר ביממה עם הזמן יהיה לך פחות חלב) וגם יש סיכוי שאם תינוק יאכל הרבה ביום, הוא יתעורר פחות להנקות בלילה.

  4. אם יש בבית פוף כדאי לנסות להניק בישיבה זקופה על הפוף. אחת התופעות שמאפיינות את הגיל 3-4 חודשים היא שתינוקות לא אוהבים להיות מעורסלים כי בתנוחת עירסול שדה הראייה מוגבל והם לא רואים את הסביבה שמסקרנת אותם. בהנקה בזמן ישיבה זקופה על פוף תינוק יכול לראות את מה שקורה מאוחרי הגב שלך גם אם הוא מעורסל כי אין משענת שחוסמת את שדה הראיה.

  5. תשתדלי לקבל בהבנה את ההתעוררויות בלילה. קיים מחקר שהראה שבגיל הזה יש תינוקות שאוכלים 25% מהתזונה היומית שלהם בלילה. עם הזמן תינוקות לומדים להתעניין בסביבה גם תוך כדי הנקה ולכן תינוקות בוגרים יותר מוסחים פחות בזמן הנקה ואוכלים יותר ביום ופחות בלילה. גם המעבר למוצקים שמתחיל לתפוס תאוצה בגיל חצי שנה יכול לגרום לשיפור הדרגתי בשנת הלילה.
ולסיום אני רוצה להתייחס לתופעה נוספת שמאפיינת את הגיל 3-4 חודשים.
הרבה פעמים כשהתינוק רואה משהו מעניין הוא מסובב את הראש מבלי לשחרר את הפטמה.
המשיכה הפתאומית של הפטמה כואבת וגם עלולה לגרום לפצעים.
אם את מכירה את התופעה הזאת מההנקות שלך, חשוב שתהי מוכנה לנתק את התינוק ברגע שאת מזהה שהוא הולך לסובב את הראש יחד עם הפטמה ולמשוך. תנתקי ע"י הכנסת אצבע לפה התינוק ושבירת הואקום.

 
הכר את המומחה: מירי פבזנר - רוקחת ומדריכת הנקה מוסמכת, מנחה מפגשי אמהות בחופשת לידה, מרצה ולהורים ואנשי מקצוע. www.miripevzner.com פייסבוק: מירי פבזנר- הנקה. בריאות. תזונה


 Made with ❤ by PEOPLE
נגישות
הגדלת טקסט
הקטנת טקסט
ניגודיות גבוהה
ניגודיות הפוכה
פונט קריא
ניווט מקלדת
כיבוי ואיפוס מערכת
מערכת נגישות MAGMA