משבר גיל 4 חודשים

התינוק שלך גדל ומתפתח. הוא מתחיל להכיר את העולם וכתוצאה מכך תתחילי לשים לב לשינויים בעיקר בהרגלי האכילה והשינה שלו. לפתע תרגישי שהוא לא מתנהג כפי שהכרת עד לאותו הרגע. ברוכה הבאה למשבר גיל 4 חודשים.
משבר גיל 4 חודשים

משבר גיל 4 חדשים

היה נראה לכם שצלחתם את התקופה הראשונה לחיי התינוק, היו רגעים טובים יותר, טובים פחות, אבל אמרו לכם ששום דבר לא הולך להשתוות למשבר הנורא מכל- משבר גיל ארבעת החדשים.
האם זה נכון מה שכולם מספרים? האם באמת צריך לחשוש? מה הולך להשתנות? למה זה קורה? מה צריך לעשות?

הבהרה בנושא המשבר – לכל ההורים

מיד אסביר על מה כל המהומה, אבל קודם חייבת להבהיר- התינוק לא עובר שום משבר, התופעות עליהן נדבר הן חלק מהתפתחות תקינה לחלוטין. המשבר הוא שלנו, ההורים, וכדי למזער אותו אני ממליצה שתמשיכו לקרוא. 

היכן נולד משבר גיל 4 חודשים?

בגיל 4 חודשים התינוק שלנו הופך להיות מודע יותר לסביבתו ושם הכל מתחיל.
הוא מתחיל להתהפך או לנסות להתהפך, תנועות התינוק הופכות ליותר רצוניות ופחות רפלקסיביות, מושיט ידיים באופן רצוני לגירויים שונים, מתחיל למלמל ולהשמיע הברות שונות,
מגיב לדברים שקוראים בסביבתו- נביחה של כלב, דפיקה בדלת, שינוי בתאורה ועוד.
בינתיים נשמע נפלא לא?

 

 


המודעות ההולכת והגדלה לסביבה משפיעה על התינוק בשני תחומים משמעותיים והם שינה ואוכל.
בכל הקשור לשינה, בסביבות הגיל המדובר נוכל לחוש שפתאום הרבה יותר קשה להוביל את התינוק לשינה.
גם אם הצלחנו סוף כל סוף להרדים יהיו הרבה יותר מקרים בהם התינוק יקיץ לאחר מחזור שינה אחד ולא נצליח למשוך אותו לישון מחזור נוסף.
משפטים שאני שומעת המון סביב התקופה הזו: "עד עכשיו הייתי מניחה אותו והוא היה נרדם", "ויתרתי כבר על שנת אחר הצהריים זה מאבק בלתי נסבל", "ישן 20 דק' ומתעורר", "חזרתי להרדים על הציצי", "לא יכולה לסבול יותר את המנשא הזה רק בו הוא ישן", "פתאום הוא מתעורר בלילה ורוצה לשחק- עד עכשיו היה אוכל וחוזר לישון". בהחלט משבר עבורנו!!!

למה זה קורה?

למה זה קורה? אחת הסיבות היא שהשינה זה הזמן בו התינוק מעבד ואפילו מתרגל את כל מה שקרה לו במהלך שעות הערות ביום. לדוגמה, התחלתי להתהפך ופתאום מצאתי את עצמי הפוך במיטה- לא ברור איך זה קרה לי.. בהחלט סיבה להקיץ... 

בכל הקשור לאוכל, אין זה משנה בקבוק או הנקה, שעת הארוחה הופכת לעיתים להיות מאבק בין מעניק המזון לבין התינוק. התעניינות התינוק בסביבה גורמת לו להתנתק מהשד או מהבקבוק לעיתים תכופות ואף להסתפק בארוחות קטנות יותר העיקר שיוכל לחזור לבחון ולחקור את העולם.

המיניקות מביניכן תוכלנה להעיד על הקושי החדש להשתמש בסינר הנקה- התינוק הדעתן כבר לא מרוצה מהסידור בו בשעת הארוחה הוא לא יוכל לבחון את בית הקפה והסועדים שבו. 
והנה לכם עוד סיבה להתעורר יותר בשעות הלילה (כאילו הסיבות הקודמות לא היו מספיקות) - להשלים ארוחות שלא סיים במהלך היום. 

מה עושים כדי להתמודד? 

קודם כל נושמים, מזכירים לעצמנו שהכול נובע מתהליך התפתחות תקין לחלוטין, מכילים את המצב, נותנים מענה לכל אתגר ומנסים כמה שיותר לא לשבור את הכלים. 

מה הכוונה?
אם הצלחתם לפני "המשבר" המדובר לייצר סדר כלשהו בשגרת יום התינוק, נסו לשמר את אותו הסדר.
קשה לו להירדם במהלך היום נסו להוביל אותו לשינה באמצעות נוסחת הקסם מגע, תנועה וקול (להרחבה בנושא) וכשהוא כמעט וישן הניחו אותו במיטתו.
נכון זה יכול להיות סיזיפי ויש סיכוי שהוא יתעורר שוב אבל אל תמהרו לוותר על השינה, הרדימו שוב. 

 

 


התינוק לא מצליח לסיים את ארוחותיו בנחת במהלך היום, היכנסו לחדר רגוע יותר, עמעמו אורות, השקיטו רעשים והאכילו. ברור לי שלא ניתן לבצע כל ארוחה בתנאים סטריליים כאלה, אבל אני בטוחה שתצליחו לייצר תנאים רגועים ל- 2 ארוחות לפחות.
דגשים נוספים לאם המיניקה במאמר "שינויים בהנקה של התינוק הגדל".

הקפידו לשמור על ההרגלים

התינוק ישן בלילה ומתעורר פעם או פעמיים לאוכל ועכשיו הוא מתעורר פעמיים נוספות, תזכרו שהוא כבר סיגל לו שגרת שינה והוא אינו זקוק לארוחות נוספות במהלך הלילה.
אל תמהרו להציע ארוחות נוספות אלא הקדישו עוד כמה רגעים להוביל אותו לשינה (אני יודעת שזה קשה בלילה ואנחנו עייפים אבל זה יכול לקצר את המשבר שלכם מחודש ויותר למס' לילות ספורים).

אל תגרמו למשבר גיל ארבעת החדשים לגרום לכם לוותר על כל ההרגלים הטובים שסיגלתם לכם ולתינוקכם עד עכשיו. זה נכון שבגיל 4 חדשים דברים משתנים, אבל גם בגיל חודש דברים השתנו.
גם תקופת הגזים הייתה מאתגרת, חשיפה למוצקים ומתן ברזל גם משפיעים, ומה יקרה כשילמד לעמוד, יוציא שיניים, יקבל חיסון, ייכנס לגן או יהיה חס וחלילה חולה? הרי גם אז צפוי שהתנהגותו תשתנה מעט.

השנה הראשונה לחיי התינוק מלאה בשינויים

השנה הראשונה לחיי התינוק רוויה בשינויים, הסתגלויות ואתגרים (מטורף איך תוך שנה בלבד מעובר חסר אונים אנחנו מנהלים שיח עם פעוט עומד, דעתן שרוצה לטרוף את העולם).
תינוקות נדרשים להמון שינויים והסתגלויות בשנה הראשונה לחייהם, לכן זה די מובן שמידי פעם יהיו שינויים בהתנהגותם, רגעי חוסר שקט ורגעי תלות בנו המבוגרים האחראים.

ורק אל תשכחו ש ...

תהא הסיבה אשר תהא לשינוי, זכרו שהתינוק לא יודע עדיין להתמודד עם שינויים כמונו המבוגרים (גם לחלקנו שינויים יכולים לפגום באיכות השינה או בתאוותנו לאכול).

העניקו מענה נכון לאתגרים עמם מתמודד תינוקכם, אם צריך הרימו יותר, חבקו, לטפו, אבל אל תשברו את השגרה. התעקשו על הובלה לשינה ועל ארוחות מלאות ככל שניתן ומבלי שתשימו לב המשבר יחלוף במהרה (ויפנה מקום לאתגר הבא שיגיע במהרה).

ייתכן ויעניין אותך עוד:

הכר את המומחה: ויטל זוארץ פליישר,  ויטל להתחיל ביחד את הדרך, ליווי התפתחותי, עיסוי תינוקות והדרכת הנקה באזור השרון. לטיפים ומאמרים נוספים מוזמנים להכנס לדף הפייסבוק ויטל התפתחות תינוקות ופעוטות.


 Made with ❤ by PEOPLE
נגישות
הגדלת טקסט
הקטנת טקסט
ניגודיות גבוהה
ניגודיות הפוכה
פונט קריא
ניווט מקלדת
כיבוי ואיפוס מערכת
מערכת נגישות MAGMA