מה הם הגורמים הנפוצים לאי פריון בישראל, וכיצד ניתן להתמודד איתם
על פי הנתונים יותר ויותר זוגות מתמודדים עם בעיה זו והשכיחות שלה עולה עם השנים. בכתבה שלפנינו נסביר מה הם הגורמים הנפוצים לבעיות אי פריון בישראל וכיצד ניתן להתמודד איתם.
מה הם הגורמים הנפוצים לאי פריון בישראל, וכיצד ניתן להתמודד איתם
בעיות אי פריון הנם אחת הבעיות המורכבות בהם מתמודדים זוגות רבים בישראל.
על פי הנתונים יותר ויותר זוגות מתמודדים עם בעיה זו והשכיחות שלה עולה עם השנים.
בכתבה שלפנינו נסביר מה הם הגורמים הנפוצים לבעיות אי פריון בישראל וכיצד ניתן להתמודד איתם.
הגורמים לאי פריון בישראל
- נישואין בגיל מאוחר – מבחינה חברתית נוטים היום זוגות לדחות את מועד הנישואין לתקופות מאוחרות יותר של החיים. נתון זה משפיע באופן ישיר על בעיות פריון בישראל. משום שככל שהגיל עולה, גם הפוריות שלנו נוטה להיפגע, הן אצל הגבר והן אצל האישה.
- הולדת ילדים בשלב מאוחר – אנשים הנישאים בגיל מאוחר, הלכה למעשה גם מביאים ילדים בשלב מאוחר. עקב אילוצי החיים ובעיות כלכליות שונות, אנשים חוששים להביא ילדים רק כשהם בטוחים כי הם התבססו מבחינה כלכלית. הבעיה היא שהגוף לא עוצר מלכת ותהליכי ההתבגרות השונים משפיעים באופן ישיר על הפוריות שלנו. בעיות פוריות יכולות להופיע אצל הגבר בגיל מאוחר ואצל האשה איכות הביציות ושכיחותן יורדת עם הגיל, כאשר אחרי גיל 40 נעשה השינוי באופן משמעותי במיוחד.
- אורח החיים - אלכוהול ועישון כדוגמא, נמצאו כגורמים משמעותיים לירידה בפריון. כמו כן, ג'אנק פוד (כלומר תזונה שאינה מאוזנת), משפיע באופן ישיר על המערכת ההורמונלית הן של הגבר והן של האישה והדבר משפיע באופן ישיר על הפוריות וזאת מכיוון שהגוף אינו מקבל את הרכיבים התזונתיים הבריאים התומכים את התפתחותנו.
- פסיכולוגיה – מתח מוגבר ולחץ המתפתח במיוחד סביב הניסיונות להיכנס להריון, משפיעים באופן ישיר על התוצאות ועל בעיות אי פריון.
מועדים לכישלון ?
אנשים רבים תוהים אם הם נחשבים כ"בעייתיים" יותר מאשר אחרים.
הם רואים כי אצל חברים ובני משפחה סביב מצליחים להיכנס להריון בצורה מהירה וקלה, בעוד הם נתקלים בבעיות אי פריון וקושי להצליח במשימה.
התהייה הכואבת שלהם היא האם הם נקראים אוכלוסייה בעלת קושי מסוים.
מורכב וקשה להגדיר אותם כך, אך אם כל מי שמוצא את עצמו באחת מן הקבוצות שצוינו לעיל ומתקשה להיכנס להריון, רצוי שיבדוק האם הוא סובל מבעיות פוריות.
התמודדות עם אי פריון
למעשה, ההתמודדות עם בעיית אי פריון יכולה להתקיים במספר רבדים. ראשון, הוא ההסתגלות שלנו לאורח חיים בריא.
שני, הוא תכנון ריאלי של חיינו בהתחשב בעבודה, בזוגיות, ברצון שלנו להביא ילדים לעולם בגיל מתאים. שלישי,
לנסות ולהרגיע קצת את מרוץ החיים, כך שנוכל לשפר וגם ליהנות מעמל כפינו וגם נשפר את מצב בריאותנו.
ואם בכל זאת, אנו חוששים כי אנו מתמודדים עם בעיות פוריות, עלינו קודם כל להתייעץ עם רופא מומחה בתחום על מנת שישלול או יאשרר את המצב ובהתאם לכך לבחון את הטיפול המתאים ביותר למצבנו.
קיימות כיום אופציות שונות ומגוונות של טיפולי פוריות שונים הנותנים מענה למגוון של בעיות.
מין וגיל
חשוב לזכור: בעיות אי פריון נפוצות הן בגברים והן בנשים וחשוב לראות אותם כגורם משותף. זוג שמתקשה בהבאת ילד לעולם, חייב לראות את עצמו כבעל ישות אחת המתמודדת עם בעיית האי פריון ולא כאילו מדובר ב"בעיה" של איש אחד.
מבחינה סטטיסטית בעיית אי פריון קיימת יותר אצל נשים מאשר אצל גברים, כאשר האחוזים מוכיחים כי בין 45%-50% מבעיות האי פריון יהיו אצל נשים, ואילו בין 25%-40% יהיו אצל הגבר.
ב-10% הנותרים, הבעיה קיימת אצל שני בני הזוג עקב בעיות בקיום יחסי מין.
גם לגיל יש כמובן השפעה בנושא. ככל שהגיל עולה, הקושי עולה בהקבלה. כבר מגיל 35 ישנה ירידה במערכת הביוץ של האשה, גם אצל הגבר קיימת ירידה בפוריות הזרע עם העליה בגיל, אך בקצב איטי יותר.
מסיבה זו חשוב לטפל בבעיית אי פריון ברגע שהיא מתגלה ואין טעם לחכות עד בוש. בכל מקרה, לא לדחות את גיל ההריון לזמן מאוחר, משום שכמה שיותר מוקדם – כך ייטב.
ייתכן ויעניין אותך עוד:
הכר את המומחה: ד''ר משה רויבורט מומחה פריון, מאבחן ומבצע טיפולי פוריות, הפרייה חוץ גופית (IVF), מיקרומניפולציה ועוד. ד''ר רויבורט מנהל את מרפאת הפריון של קופ"ח מכבי בהדר יוסף תל אביב, כמו כן, מקבל מטופלות של קופ"ח כללית, מאוחדת ולאומית וכן באופן פרטי במרפאתו בפתח תקווה. לקביעת פגישת ייעוץ טלפון 03-9430004
לעמוד הפייסבוק של ד"ר רויבורט: https://he-il.facebook.com/Dr.Royburt