10 נקודות עיקריות לבחירת חדר לידה
למקום בו תלדי יש חשיבות גבוהה לחוויית הלידה שלך והתחושות איתן תצאי מהלידה. אז כיצד בוחרים חדר לידה? מה הם הפרמטרים החשובים ביותר ואיזה נתון פשוט אסור לך לפספס לפני שאת בוחרת חדר לידה.
כיצד לבחור חדר לידה ואיפה ללדת?
חווית הלידה תלויה בהמון משתנים אותם אי אפשר לצפות מראש, אך כדי להתחיל את החוויה בהרגשה שבחרת נכון, אפשר לעשות זאת על ידי מחשבה מוקדמת.
יש כל מיני תנאים שעליהם כדאי לשים לב בבחירת המרכז הרפואי ללידה שלך
הנה 10 נקודות למחשבה, שיעזרו לך לבחור את בית החולים/מרכז רפואי בו תרצי ללדת –
- מיקום/אזור- מיקום בית החולים משפיע על הבחירה בהתחשב בצרכים וברצונות של היולדת. למשל האם יש עוד ילדים בבית ולכן רוצים להיות קרובים למקום המגורים. האם מקום המגורים מבודד או מרוחק מבית חולים קרוב. חישוב זמן נסיעה ללא פקקים ועם פקקים בדרך לבית החולים הנבחר, זה גם נתון שצריך לתת את הדעת עליו.
- מלונית – ישנם זוגות שמעוניינים לאחר הלידה לבלות במלונית, מכל מיני סיבות כמו-להירגע ולהתחבר לתינוק/ת שנולד, רגע לפני שנכנסים לשגרה החדשה. זוגות שעדיין גרים עם ההורים ורוצים כמה ימים זמן ביחד,לבד. אמהות למשפחה ברוכת ילדים שרוצות כמה ימים להיות עם התינוק/ת החדשים לפני שמגיעה הביתה לתוך המשפחה הרחבה, וכדומה.
- מחלקת אפס הפרדה – אפס הפרדה הינה אפשרות שבה התינוק והאם מרגע הלידה ועד השחרור מבית חולים הביתה לא ייפרדו לרגע. זה אומר שאת כל הבדיקות והטיפולים בתינוק על ידי הצוות הרפואי, יעשו ליד האם ובנוכחותה או בנוכחות האב, אם האמא עדיין מתאוששת מהלידה.
ישנם מצבים בהם אפס הפרדה לא יתאפשר מסיבות שונות, כמו ניתוח קיסרי חרום, או, תינוק שצריך לקבל טיפול של צוות רפואי בעזרה בנשימה וכדומה. ברוב בתי החולים ברחבי הארץ , הוקמה מחלקה חדשה המיועדת לאפס הפרדה, או לחילופין שיטת אפס הפרדה מתקיימת גם ללא מחלקה המיועדת לכך. נשים המעוניינות בכך, יעדיפו ללדת בבית חולים בו קיימת התמיכה באפס הפרדה. - חדרי לידה, צוות חדר לידה, ציוד והפאסיליטיז – מאוד חשוב לדעת כמה חדרי לידה יש בבית החולים הנבחר,האם בכל חדר לידה יש מקלחת צמודה, האם החדרים מרווחים, ישנם בתי חולים בהם קיימים אביזרים איתם ניתן להעביר את זמן הצירים כמו, כדור פיזיו.
ישנם בתי חולים עם מערכת שמע וכורסאות למלווה בכל חדר לידה. חשוב גם לדעת כמה מיילדות בכל משמרת וכמה מרדימים בכל משמרת. ואת כל הנתונים הללו ניתן למצוא באתרים של בתי היולדות. - שיטות אלחוש – כל אישה בוחרת לעצמה דרך בה היא רוצה ללדת. ישנן נשים המעוניינות בלידה טבעית,פעילה, ללא אלחוש, ישנן שיבחרו בלידה מאולחשת אפידוראלית, ולכן עליהן לחשוב האם ישנם אמצעים היכולים להקל עליה בדרך בה היא בחרה.
למשל, ישנם בתי חולים בהם יש גז צחוק, שיכול לעזור להתמודד עם הצירים, וזה דבר שמאוד יכול לעזור ליולדת שמעוניינת להימנע או לדחות אלחוש אפידוראלי או מעוניינות ללדת ללא אלחוש כלל. מקלחת בחדר יכולה מאוד לעזור ליולדות המעוניינות להתמודד עם הצירים ללא אלחוש. ישנם אפילו חדרים עם אמבט. - גישה טבעית והתערבויות בלידה – ליולדות המעוניינות ללדת בלידה פעילה וטבעית תהיה נטייה לברר איזה בית יולדות הוא בגישה טבעית יותר ומאפשרת, פחות התערבותית, צוות מרגיע ותומך ולכן ישנם אתרים בהם ניתן לברר איזה בית חולים יותר נוטה לתמוך בלידה פעילה. בדרך כלל כדי ללדת בחדר לידה טבעי יש להירשם לפני כן ולעמוד בתנאים כמו הריון תקין, בדיקות תקינות וללא עבר של ניתוחים קיסריים בעבר.
ישנם עוד קריטריונים ואותם ניתן לברר בכל בתי החולים. כמו כן, ניתן לברר מהי הגישה ההתערבותית הנהוגה בבתי חולים כמו – נוהל פתיחת וריד, נוהל טיפול ביולדת לאחר ירידת מים ללא צירים – האם יינתן מיד זירוז או אשפוז. אם אשפוז, לברר כמה שעות נוטים לאפשר ליולדת להיות לאחר ירידת המים ללא הצעת זירוז רפואי. כמה שעות מאפשרים ליולדת מרגע פתיחה מלאה ועד הלידה, ללא הצעת התערבות מכשירנית. נוהל חיתוך חתך חיץ בלידה. נוהל מתן פיטוצין לכיווץ הרחם לאחר הלידה. סטטיסטיקות ניתוחים קיסריים, לידות מכשירניות וכדומה. את כל הסטטיסטיקות והנהלים ניתן לראות באתרי בתי החולים. - מספר המלווים בלידה המותרים – יולדת זכאית להיות מלווה על ידי מלווים מטעמה בלידה שלה. בדרך כלל בן/בת זוג, דולה, אמא או חברה. ישנם בתי חולים המאפשרים מלווה אחד ורוב בתי החולים מאפשרים 2 מלווים. יש מעטים שיאפשרו 3 מלווים. אין לצוות בית החולים זכות לומר לך מי יכול לוות אותך בלידה, ולכן אין כזה דבר שלא מאפשרים לדולה ללוות יולדת. מידע שמאוד חשוב לדעת.
- מחלקת יולדות – האשפוז לאחר הלידה מאוד חשוב, חשוב להתאושש בצורה נעימה ורגועה ולכן חשוב לדעת את אפשרויות הביות, ביות מלא/חלקי, כמה יולדות יש בחדר, האם יש מקלחת צמודה, האם נותנים לבעל להישאר עם האישה לאחר הלידה בחדר. מהן שעות הביקור לאורחים, וכו'.
- יעוץ הנקה לאחר הלידה – לנשים המניקות את תינוקיהן, חשוב מאוד לדעת שהן מניקות נכון, שהתינוק יונק בצורה מרבית ויעילה ולכן ישנן יועצות הנקה הנותנות שרות יעוץ חינם, במהלך השהות בבית היולדות לאחר הלידה. מומלץ להיעזר בהן כמה שיותר, הימים הראשונים להנקה מאוד חשובים להמשך הנקה מוצלח.
- לסיכום, המלצה אישית שלי - כדאי לכל יולדת להתכונן לקראת הלידה שלה, לקרוא חומר ללמוד ולהגיע להחלטות לגבי הלידה ממקום רגוע, מושכל וצלול מחשבה. רק כך ניתן לתכנן ולדעת איזו לידה את מאחלת לעצמך, ועל סמך זה, להתחיל לבדוק את האופציה של בחירת בית היולדות.
עלייך לזכור, ישנה תמיד האפשרות להגיע לסיורים בבתי החולים טרם הלידה, דבר שמאוד יעזור לך להחליט נכון. הסיורים הם חינמיים ולכן ניתן ללכת לסיורים בכמה בתי חולים עד שמחליטים.
ובנוסף, אם החלטת לקחת דולה, תמיד תוכלי להתייעץ איתה בכל נושא ובטח שגם בעזרה בבחירת בית היולדות.
מאחלת לך לידה טובה ומעצימה, בדיוק כמו שאת מאחלת לעצמך♡
ייתכן ויעניין אותך עוד:
הכר את המומחה: שרית מסילתי, דולה, תומכת הריון ולידה. מלווה בכל אזור השרון והמרכז. מתל השומר ועד לניאדו. סטודנטית להדרכת הנקה. לעמוד הפייסבוק של שרית לחצו כאן! ליצירת קשר: 052-4793339
מתלבטת איפה ללדת?
ואלה בתי החולים ליולדות:
בתי חולים באזור המרכז
- המרכז הרפואי שמיר (אסף הרופא) - מחלקת יולדות
- בית החולים ליס ליולדות - איכילוב
- מחלקת יולדות בית החולים וולפסון
- מחלקת יולדות בילינסון
- מחלקת יולדות - בית החולים שיבא
- מחלקת יולדות בית החולים מעייני הישועה
- מחלקת יולדות המרכז הרפואי קפלן
בתי חולים באזור השרון
בתי חולים באזור הצפון
בחרי בית חולים
המרכז הרפואי שמיר (אסף הרופא)
ליס (איכילוב) - יולדות
וולפסון - יולדות
בילינסון - יולדות
העמק - יולדות
שיבא - יולדות
מעייני הישועה - יולדות
קפלן - יולדות
מאיר - יולדות
הלל יפה - יולדות
לניאדו - יולדות
רמב"ם יולדות
בני ציון - יולדות
פדה-פוריה - יולדות
כרמל - יולדות
זיו - יולדות
ברזילי - יולדות
שערי צדק - יולדות
סורוקה - יולדות
אסותא אשדוד - יולדות
באיזה שבוע את?
* שבוע 1 להריון
* שבוע 2 להריון
* שבוע 3 להריון
* שבוע 4 להריון
* שבוע 5 להריון
* שבוע 6 להריון
* שבוע 7 להריון
* שבוע 8 להריון
* שבוע 9 להריון
* שבוע 10 להריון
* שבוע 11 להריון
* שבוע 12 להריון
* שבוע 13 להריון
* שבוע 14 להריון
* שבוע 15 להריון
* שבוע 16 להריון
* שבוע 17 להריון
* שבוע 18 להריון
* שבוע 19 להריון
* שבוע 20 להריון